Kroezenhoeker van het jaar

Jaar 2018: Maria van Toor

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Kroezenhoek, werd Maria van Toor geëerd voor haar bijdrage aan de Kroezenhoek.

Maria is lid van het bestuur. Ze schrijft de nieuwsbrieven, beheert de Facebookpagina en de website, beheert het secretariaat en doet nog veel andere werkzaamheden voor de Kroezenhoek. Waar nodig springt ze in.

Indertijd heeft ze actief meegewerkt – samen met anderen – aan het boek van de Kroezenhoek.

Jaar 2017: Wim Lammers

Traditiegetrouw kiest het Koningstrio een Kroezenhoeker van het jaar, of een Keigoede Kroezenhoeker of welke naam dan ook.

Dit Koningstrio omschreef het als volgt:

 

 

De Kroezenhoeker van het jaar 2017.

Het is al een traditie geworden dat bij de nieuwjaarsreceptie
een bijzondere Kroezenhoeker wordt gekozen.
Dit jaar voor de achtste keer dat iemand wordt benoemd,
die met hart en ziel betrokken is bij deze buurtgemeenschap.
Het is voor het koningstrio dan ook een hele eer
om deze persoon te mogen nomineren.

Het mag dus een man of vrouw zijn die door de jaren
heen zich verdienstelijk heeft gemaakt voor De Kroezenhoek.

Onze nominatie is gegaan naar een man, dat zal ik al vast verklappen.

Een persoon die ook wel graag koning van de Kroezenhoek zou willen zijn, maar dat op een haartje na, nog niet lukte!

Wij hebben dan ook de voorkeur gegeven aan een muzikaal iemand.

Een man die altijd op de voorgrond staat bij Kermis,
Carnaval en bij 50,40, en 25 jarig huwelijks jubilea.
Iemand die bij alle gelegenheden de maat aangeeft
en zorgt voor een meedeinende muziek.
En samen met de leden van de Kroezenhökers
elk repertoire kan spelen
en ten gehore brengen.

Het is dan ook een echte Kroezenhöker!

Wij zullen hem er dan nu ook maar gewoon bijhalen!
De muzikaalste Kroezenhoeker van het jaar 2016 is geworden…….

WIM LAMMERS

Jaar 2016: Anton Neijland

Op zondag 10 januari vond de traditionele nieuwjaarsreceptie van de Kroezenhoek plaats. Er was een hoge opkomst vanmiddag. De zaal was zeer goed gevuld met Kroezenhoekers, oud-kroezenhoekers en nieuwe Kroezenhoekers. Het Koningstrio: Koningin Ans, Jeugdkoningin Martine en Koning Henry, hadden vooraf al oliebollen voor ons allemaal gebakken. Na de koffie hielden zij een mooie speech. In dichtvorm vertelden zij over wat zij hebben gedaan sinds hun aantreden, en wat de verwachtingen zijn voor de komende tijd. Al sinds een paar jaar wordt een persoon in de Kroezenhoek geëerd voor zijn of haar bijdrage aan de buurtschap. Deze keer werd Anton Neijland in het zonnetje gezet. Het Koningstrio heeft gekozen voor de naam: Buurtman van de Kroezenhoek!

Hieronder een gedeelte uit de speech van het Koningstrio:

Daarnaast mogen we iemand die daar vast niet op rekent
Speciaal eren, omdat hij of zij veel voor onze buurt betekent
Eerst leek het ons lastig, wie kies  je hiervoor uit
Maar toch namen we al heel snel een besluit

Er is namelijk iemand die vrijwel overal en altijd actief is
Iemand die een echte muziekliefhebber en sportief is
Deze kroezenhoeker is opvallend onopvallend
Geeft een duidelijke mening maar brengt die nooit knallend
Deze persoon is heel breed geïnteresseerd
Geen geboren kroezenhoeker, maar goed geïntegreerd
We hebben het over iemand met een groot organisatietalent
Die volgens ons alle buurtbewoners kent
Het is iemand met heel veel liefde voor de natuur
Iemand die houdt van oprecht en puur
Zoals gezegd hadden we deze persoon al snel in het vizier
En we wisten heel zeker: vandaag is deze kroezenhoeker hier
Misschien heeft u nu al wel in de gaten
Over wie we hier staan te praten
Het is geen zij, het is een hij
De organisator van grei in de wei
Degene die regelt dat de bermen worden schoongemaakt
En een van de mensen die de Kroezenhoekse Krant maakt
Ook buiten de Kroezenhoek maakt hij zich sterk
voor Amnestie International en voor de kerk
Het voorzitterschap van de kroezenhoek doet hij perfect
Hij leidt de vergaderingen puntsgewijs en heel correct
We hebben een mooie, passende titel voor hem bedacht
En dat is op een kleine attentie aangebracht
Anton Neijland, kom maar eens uit de hoek
Jij bent de ‘buurtman van de Kroezenhoek’!

 

Na de prachtige speech, kregen we allemaal een leuke verrassing:  Martine en Jill, met Emma en Ize voerden heel enthousiast een dansje uit voor ons allemaal. Prachtige was dat om te zien. Als afsluiter traden de Kroezenhøkers op. Daarbij werden de nieuwe Kroezenhoekers Muriel en Gerwill mooi “ingehuldigd”. Het was weer een mooie middag.

Dank aan het Koningstrio voor hun inzet.

Op naar de 25e Kroezenhoekse Kermis!

Jaar 2015: René Roes

Op zondag 11 januari werd traditiegetrouw weer de Nieuwjaarsreceptie gehouden. Een Nieuwjaarsreceptie vol verrassingen. Het Koningstrio verwelkomde iedereen bij binnenkomst en al snel kwamen ze aan het woord. Al een jaar of vijf werd de trofee: Kroezenhoeker van het jaar uitgereikt. Dit jaar ging het anders.  Er werd nu een mooie kei uitgereikt aan een “Kei-goede Kroezenhoeker”.

Kei, verwees naar de natuurprojecten die de Kroezenhoek het afgelopen jaar heeft uitgevoerd. Goed verwees naar een Kroezenhoeker die altijd klaar staat, zijn schuur vaak ter beschikking stelt voor allerlei activiteiten,, die altijd helpt met de Kroezenhoekse kermis en waar je altijd terecht kunt met vragen. Hij weet de oplossingen. Dat kan dus maar alleen René Roes zijn. René kreeg de kei en een bloemetje uitgereikt. 

 

Zaal ’t Molentje zat stampvol. Bijna alle Kroezenhoekers waren naar de receptie gekomen. Na een toespraak door Anton Neijland, hij vestigde de aandacht op de wilgenknotdag op zaterdag 17 januari, hield het Koningstrio dan haar toespraak, met een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Tenminste, dat dachten ze. 

Plotseling werden ze onderbroken door mevrouw Dika. Vanuit het niets kwam mevrouw Dika de zaal binnen. Ze vertelde over haar leven, vertelde mooie verhalen en nam het woord over van het Koningstrio! Dika vertelde in het kort wat er in de Kroezenhoek allemaal was gebeurd, Toen onze Koningin vond dat het te lang duurde, stuurde ze Dika gewoon weg!! Wat een consternatie.

 

Het Koningstrio verwelkomde nog enkele nieuwe Kroezenhoekers. Twee gezinnen zijn onlangs in de Kroezenhoek komen wonen. Ze kregen een welkomstpakketje met een kalender van de Kroezenhoek en een boekje over het leven op het platteland. 

Na het officiële gedeelte werd er gezellig gepraat en genoten van het bij elkaar zijn., onder het genot van een drankje en een hapje. Dank aan ’t Molentje voor de goede organisatie. Dank aan het Koningstrio voor de verrassende middag. Het was mooi, gezellig en er was veel volk. Op naar het volgende festijn in de Kroezenhoek.

Jaar 2014: Leo Bolwerk

Leo Bolwerk Kroezenhoeker van het jaar 2014

Leo Bolwerk is dit jaar uitgeroepen tot “Kroezenhoeker van het jaar 2014”.
Leo kreeg de trofee uitgereikt door het koningstrio tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie van buurtschap de Kroezenhoek bij ‘t Molentje in Silvolde.
 
Het koningstrio roemde Leo als oudste lid en nestor van dweilorkest de Kroezenhøkers, waar hij vanaf het begin de maat aangeeft met zijn drumstel.
Daarnaast wordt zijn actieve inbreng in de Kroezenhoekse gemeenschap zeer gewaardeerd.

Jaar 2013: Gerda ten Have

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van buurtschap de Kroezenhoek in Silvolde, werd de jaarlijkse trofee ‘Kroezenhoeker van het jaar’, door het koningstrio uitgereikt aan Gerda ten Have, van de boerderij de Biezenpol. Zij is de eerste vrouwelijke ‘Kroezenhoeker van het jaar’. Vanaf het begin van de heroprichting van de Kroezenhoek, al meer dan 20 jaar, is Gerda als penningmeester actief. Bij alle zich voordoende klusjes in het bestuur van de Kroezenhoek is Gerda altijd van de partij.

Nieuwsbrieven rondbrengen, de jaarlijkse kermis organiseren, de Nieuwjaarsreceptie helpen voorbereiden, en natuurlijk de financiën beheren, daar heeft Gerda een goede neus voor. Met haar ‘rondneuzen’ als voorbereiding op een aankoop, lukt het haar om met het ‘neusje van de zalm’ aan te komen. 

Namens het koningstrio,
Wim Beijer

 

Jaar 2012: Jos Roes

Tijdens de zeer druk bezochte Nieuwjaarsreceptie van buurtschap “De Kroezenhoek” te Silvolde, werd traditiegetrouw de jaarlijks trofee “Kroezenhoeker van het jaar” uitgereikt door het Koningspaar. Dit jaar werd Jos Roes de Kroezenhoeker van het jaar.
 
Jos zet zich altijd belangeloos in voor allerlei activiteiten in de Kroezenhoek. Hij verzorgt de vogels, knuppels en het geweer voor de jaarlijkse Kroezenhoekse kermis die altijd in augustus wordt gehouden. Hij zet alles op, houdt de punten bij van het koningschieten en kan altijd met trots vertellen wie de nieuwe koning is.
Je hoeft Jos maar te vragen voor hulp en hij komt meteen. Hij is altijd bereid mee te denken en mee te helpen. Ook is Jos zeer actief in de Kroezenhoekse volleybalclub. In de zomermaanden stelt hij een weiland ter beschikking voor iedereen die maar mee wil doen aan de maandagse volleybalwedstrijden. Daarnaast is Jos één van de vendeliers van de Kroezenhoek. Al vanaf het ontstaan van buurtschap De Kroezenhoek heeft Jos zich ingezet voor het wel en wee van de Kroezenhoek. Jos heeft de prijs dan ook van harte verdiend.

Jaar 2011: Henk van Raaij

Traditiegetrouw hield buurtschap de Kroezenhoek in Silvolde op de 3e zondag in januari haar jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie. Alle Kroezenhoekers kwamen bijeen om elkaar het allerbeste te wensen voor het nieuwe jaar én om uitvoerig bij te praten. De Koningin, Koning en Jeugdkoningin hielden hun nieuwjaarstoespraak. Blijde en verdrietige gebeurtenissen passeerden de revue, evenals nieuwsfeitjes en weetjes. Ook dit jaar reikte het Koningstrio de trofee: “Kroezenhoeker van het jaar uitgereikt” uit. De trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon die zich verdienstelijk maakt voor de Kroezenhoek. De trofee ging dit jaar naar Henk van Raaij.

Henk onderhoudt sinds enkele jaren belangeloos de website van de Kroezenhoek de belangrijkste nieuwsbron van en voor de Kroezenhoekers. Henk maakt daarnaast foto’s van alle gebeurtenissen in de Kroezenhoek. De foto’s zijn altijd te bewonderen op diezelfde website. Deze website geeft inzicht in het wel en wee van de Kroezenhoek en haar bewoners en haar geschiedenis. Kroezenhoekers voelen zich via deze website nog meer verbonden met hun buurtschap. Henk van Raaij levert daar een grote bijdrage aan.

Jaar 2010: Hans Venhorst

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Buurtschap “de Kroezenhoek” in Silvolde de kreeg Hans Venhorst uit handen van voorzitter Anton Neijland de trofee “Kroezenhoeker van het jaar” uitgereikt. Deze trofee zal vanaf nu jaarlijks worden uitgereikt aan een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Kroezenhoek.

Hans verdiende deze eerste trofee door zijn bijdrage vanaf het eerste uur in het bestuur. Hij is 19 jaar bestuurslid en heeft zich o.a. ingezet voor het organiseren van het vogelschieten tijdens de Kroezenhoekse kermis, het plaatsen van een picknickplaats in de Kroezenhoek en het oprichten van de Vendeliers.